dissabte, 21 de juliol del 2012

Bon dia! No tenia clar què fer avui ja que vaig adelantar Kamakura, però al final he decidit començar el dia per Shinjuku, fer una visita ràpida a Harajuku (ja que demà hi tornaré) i d'allà anar a Shibuya. Segons com vagi el dia és bastant probable que vagi a Yokohama a veure la chinatown més gran del món i visitar una mica la ciutat en general.

14:14 - Paro a dinar a un restaurant ple de japonesos de Shinjuku. Al no haver estrangers, he de suposar que serà un encert. Aquest barri és una passada, hi ha botigues de top tipus, locals enormes de pachinko, gransagatzems, gratacels... en fi, m'acaben de servir el dinar. Itadakimaaasu!








17:38 - Faig parada obligatòria per descansar. A Shinjuku he estat molta més estona del que tenia previst, està bastant bé el barri. M'ha fet gràcia com de fàcil detectes que has arribat a la zona controlada per la Yakuza, la màfia japonesa, i és quan en menys de 50 metres et paren quatre vegades per preguntar-te si vols sexe amb una japonesa xD després comences a veure japonesos amb tratge i un auricular parats en cada cantonada i acabes de sortir de dubtes quan veus un mapa de la zona i on posa "you're here" també llegeixes Kabukicho. En fi, després de visitar vàries zones de Shinjuku he passat mitja hora per Harajuku on he vist que hi ha gent que vesteix molt, molt rara (hi havia poc cosplay però el poc que hi havia... tela) i finalment he vingut a Shibuya. Hi ha moltíssima gent, és estressant. Després de voltar una mica he parat a descansar i aquí estem. Ara tornaré cap al centre del barri i d'aquí poc, quan acabi d'enfosquir, per fi el podré veure amb tot el seu esplendor. Per cert, les pantalles gegants fins i tot de dia impresionen una barbaritat, genial. Per cert, quan he anat a Shibuya m'he adonat que porto una bossa massa petita per tot el que m'ha cridat l'atenció i compraria xD






20:38 - Segueixo a Shibuya. Impresionant la quantitat de botigues que té, però sobretot la iluminació, gratacels i especialment les pantalles, tot super futurista és idèntic a Blade Runner, només li falten els cotxes voladors, de veritat. Fins i tot té alguns d'aquells carrerons orientals amb aspecte de decadència com els de la peli. Val la pena veure-ho i definitivament veure-ho de nit. Aquí a prop hi ha un carrer que estava plagat de Yakuzas amb els seus super cotxes de gama alta, la seva cara de pocs amics, tots amb els seus auriculars... aquest cop si que ha donat bastant de yuyu xD però bé, això és Japó i fins i tot la màfia és respectuosa. Mentre no els toquis els pebrots, en principi pots estar tranquil. Les cames em cauen a trossos és amb diferència el dia que més he caminat. Cert que no he visitat Yokohama, però puc fer-ho en qualsevol dels últims quatre dies que estaré per aquí. Per cert, pels aficionats als manga i a les figuretes els recomano el Mandarake, això si, quan estàs baixant els 5 pisos (5 pisos de sòtan!!) Amb la iluminació parpadejant i totes les parets brutes i velles tens la impressió d'estar entrant a un lloc molt xungo, el típic lloc al que mai se t'acudiria entrar, jo no les tenia totes però segons el Lonely planet era allà xD i si, efectivament quan arribes a baix resulta que és una botiga de manga i la més gran que he vist amb diferència, inclús més que Akihabara. Bé, vaig a veure si sopo alguna cosa. Mata ne!


Foto amb en Hachiko!



21:16 - Ja he trobat un lloc per sopar. No és un restaurant típic, d'aquests petitons, més aviat sembla un restaurant d'aquests tipus franquicia, amb decoració bonita-barata-moderna però segurament el menjar segueix sent més bo que en la majoria de restaurants japonesos que trobes per barna. Per cert, una cosa que ja sabia però molta gent desconeix és que el sushi és un plat de luxe al Japó pel que en la gran majoria de llocs directament no n'hi ha. Per trobar-ne o t'en vas a un combini (convenience store) tipus 7eleven o a una zona molt turística, en la qual trobaràs sushi en restaurants de menjar ràpid. El sushi de veritat no sé on trobar-lo realment a part del mercat del peix al qual hi aniré d'aquí 8 dies, quan torni de Takayama. Aquí a Shibuya comença a escalfar-se molt l'ambient. Els japonesos sopen aviat (TOT ho fan unes 2 o 3 hores abans que nosaltres perquè el sol surt i es pon molt aviat) i després, cap a les 8, es comencen a torrar. Fa un moment m'he creuat amb dos tios als que se'ls ha caigut dos cops uns trossos de pizza al terra (i pels dos cantons, que no falti merda) i després de recollir-ho s'ho han menjat mentre anaven de cantó a cantó i partint-se la caixa. Si un defecte tenen els japonesos és que no saben beure. La de japonesos que veus torrats i vomitant, fins i tot amb tratge, corbata i maletí i els seus 50 anys....avui n'hi havia un a l'estació a les 12 del migdia, i és que tenen molt males ressaques. Aquí és molt normal sortir de la feina i anar a beure fins que es queden sense sentit i sense diners, tant se val el teu estatus social, són així. Això si, només els homes, ja sabem que és una societat masclista (si, també tenen molts defectes). Mmmm arriba el sopar i té bona pinta, us penjaré una foto després :D pd: 6.50 euros



00:10 - A l'hotel. M'ha costat bastant arribar fins aquí, ja no per les cames sino perquè m'estava pixant xD Acabo de fer una dutxeta, suposo que tenir el cabell curt té la seva part positiva i és que no he d'esperar 3 hores a que s'assequi per poder anar a dormir. Demà toca llevar-se aviat perquè al Japó el check-out es fa abans de les 10. Quan surti agafaré un tren cap a Harajuku, o més aviat tres, la yamanote fins a nippori, d'allà la chuo rapid line a shinjuku i un altre cop la yamanote fins a Harajuku, és la manera més ràpida d'arribar. Ja em sé la meitat de rutes de memòria, no he ni de mirar el plànol. De fet quan he arribat a Ueno tornant cap aquí fins i tot he orientat a una noia amb el meu japonès rudimentari ("akihabara, hai, migi", mentre senyalava les escales xD). Aquest ha estat el meu últim cap de setmana per la nit a Tokyo, ja que el proper serà a Takayama i allà és d'aquests llocs que a les 9 del vespre no hi ha ni una ànima al carrer més enllà del típic gat perseguint alguna presa furtivament. Ja aniré pujant fotos quan pugui, de totes maneres les úniques que puc penjar són les del mòbil, que no són gaires. En fi, おやすみなさい! (oyasuminasai! = bona nit!)

3 comentaris:

Aurora Sánchez Baeza ha dit...

oyasuminasai! No sé cóm es pot aprendre aquest idioma, tenint en compte el que ja costa aprendre l'anglès. Amb tot el que expliques, ens fas dentetes perquè ens plantejem d'anar-hi (amb idioma o sense!). Aviam demà!

Sergi i Beth ha dit...

Com mola!Justament l'altre dia vam estar veient Blade Runner (la Beth no l'havia vist mai), ha de ser molt guapo veure una cosa així en viu. I el que dius de la Yakuza em recorda a Kill Bill, suposo que no hauràs vist batalles amb katanes al mig del carrer, no? :P

Per cert, una pregunta: què has contestat a les noies que t'oferien sexe jejeje?

Psyrgery ha dit...

Buah, esta entrada se sale, nunca me hubiera imaginado que la Yakuza estuviera tan "visible", aunque aquí también se ve chusmilla que no son tan respetuosos como ellos.

Omg con los borrachines, pensaba que era un tópico de los Animes, qué fuerte.

Y lo del Sushi si que es cierto, en GTO ya se veía que era carillo, me imagino que será algo así como nuestro marisco o más, aquí no tenemos mal sushi, especialmente el Toro o Atún, ya que tengo entendido que los japoneses lo importan a patadas.

Sayonara!